Turniej Fundacji Wielka Polska - rocznik 2004 i młodsi

30 marca 2019 odbył się Turniej Piłki Nożnej o Puchar Fundacji Wielka Polska.

Uczestnicy i goście Turnieju eliminacyjnego Fundacji Wielka Polska oraz Prawa i Sprawiedliwości w kategorii wiekowej rocznika 2004 i młodszych podobnie jak ich poprzednicy tydzień wcześniej mieli szczęście do pogody. Wiosenna aura sprzyjała rywalizacji młodych sportowców.

Zanim jednak do niej doszło został odśpiewany hymn państwowy. Również tym razem zawodnicy byli oklaskiwani przez znakomitych gości: dyrektor SP4, która udostępniła obiekt Ewę Runo, Przewodniczącego Rady Powiatu i Przewodniczącego Zarządu Powiatu PiS Waldemara Sobczaka, Przewodniczącego Zarządu Komitetu gminy Wyszków PiS Eugeniusza Zaremby oraz przedstawicieli Fundacji Wielka Polska : Prezesa Pawła Lutkowskiego, Przewodniczącego Rady Fundacji Adama Lutkowskiego, członków Rady Fundacji Agnieszki Lutkowskiej i Eweliny Lutkowskiej.

Drużyny rywalizowały o dwa miejsca premiowane awansem do Wielkiego Finału wszystkich kategorii wiekowych, który odbędzie się 11 maja również na obiektach SP4. Mimo problemów zdrowotnych dwóch drużyn, którym grypa zdziesiątkowała skład, pozostałe ekipy zapewniły emocje do samego końca.

Oto rezultaty:

• - FC Dziadziusie - UKS Górki 11:0
  • - FC Dziadziusie - SP Dalekie 6:3
  • - UKS Górki - SP Dalekie 4:6

Z kategorii wiekowej rocznika 2004 i młodszych do Wielkiego Finału 11 maja awansowały drużyny FC Dziadziusie i SP Dalekie. Gratulujemy!

Już za 2 tygodnie, 13.04 rozegrany zostanie trzeci Turniej eliminacyjny w kategorii rocznika 2008 i młodszych. Zapraszamy!