Pierwszy etap Turnieju o Puchar Fundacji za nami!

23 marca 2019 odbył się Pierwszy Turniej Piłki Nożnej o Puchar Fundacji Wielka Polska.

Turniej uświetnili swą obecnością znamienici goście. Przede wszystkim dyrektor SP4 Ewa Runo, której serdecznie dziękujemy za udostępnienie obiektu, przedstawiciele współorganizatora : Przewodniczący Zarządu Powiatowego Prawa i Sprawiedliwości oraz Przewodniczący Rady Powiatu Wyszkowskiego Waldemar Sobczak, Przewodniczący Zarządu Komitetu PiS gminy Wyszków, radny miejski Eugeniusz Zaremba, a także radny miejski z ramienia PiS Krzysztof Sobieski. Ze strony Fudacji Wielka Polska obecni byli członkowie Rady Fundacji Agnieszka Lutkowska oraz Ewelina Lutkowska, a także Przewodniczący Rady Fundacji Adam Lutkowski.

Wersja oficjalna Turnieju rozpoczęła się odśpiewaniem przez wszystkich zgromadzonych hymnu państwowego, a następnie ksiądz proboszcz parafii pod wezwaniem Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny w Kamieńczyku, będący jednocześnie członkiem Rady Fundacji Wielka Polska, Kazimierz Klepacki pobłogosławił wszystkich uczestników, poprowadził modlitwę oraz dał fizyczny znak inauguracji rozgrywek pierwszym kopnięciem piłki.

Doskonały klimat zapewniały występy Mistrza Polski we Freestyle Footballu Dawida Krzyżowskiego, który czarował trikami piłką w przerwach między spotkaniami. Kto zgłodniał mógł się również posilić serwowanymi z grilla przysmakami, poczęstować gorącą herbatą, zaspokoić pragnienie wodą.

Turniej zakończył się pełnym sukcesem!

Gr. A:
  • - Wyszkowiaczek - Wszęborski Klub Sportowy (WKS) 7:3
  • - FC Czarni - WKS 1:3
  • - FC Czarni - Wyszkowiaczek 1:10

Tabela grupy A
Miejsce Drużyna Mecze Punkty Bramki
1 Wyszkowiaczek 2 6 17:4
2 WKS 2 3 6:8
3 FC Czarni 2 0 2:13

Do półfinałów awansowały drużyny Wyszkowiaczka oraz WKS.

Gr. B:
  • - Trzeszczydrzewoszyce - Cheer Up 0:3
  • - FC Filar - Trzeszczydrzewoszyce 0:4
  • - FC Filar - Cheer Up 1:11

Tabela grupy B
Miejsce Drużyna Mecze Punkty Bramki
1 Cheer Up 2 6 14:1
2 Trzeszczydrzewoszyce 2 3 4:3
3 FC Filar 2 0 1:15

Do półfinałów awansowały drużyny Cheer Up oraz Trzeszczydrzewoszyce.
Półfinały:
- Cheer Up - WKS 6:2
- Wyszkowiaczek - Trzeszczydrzewoszyce 13:2

W Wielkim Finale 11 maja spotkają się w walce o zwycięstwo w Turnieju drużyny Cheer Up oraz Wyszkowiaczek.